13.5.06

Tio Ja & Nej frågor som kommit in till Föreningen JA!

Skriv upp den 17:e juni kl 13-15 i almanackan för då anordnar Föreningen JA! en paneldebatt/performance under rubriken DE KALLAR OSS KONSTFEMINISTER på StockholmsTerrassen, Kulturhuset, Stockholm.

Tio Ja & Nej frågor som kommit in till Föreningen JA! inför paneldebatten:

1) Refererar titeln till en känd svensk dokumentär om utstötta människor i samhällets absoluta marginal?
- JA!
2) Är det ett slumpmässigt sammanträffande att JA! har
valt att förlägga debatten till just den 17:e juni när Konstfeminism öppnar på Liljevalchs den 16:e?
- NEJ!
3) Anser Föreningen JA! att statliga konstinstitutioner visst har möjlighet att ingå ett avtal med en förening/ett konstverk – om de verkligen vill?
- JA!
4) Har Föreningen JA! någonsin tagit på sig att föra någon av de andra medutställarna på utställningen Konstfeminisms talan?
- NEJ!
5) Anser Föreningen JA! att den har all rätt att ta åt sig ära när män på maktpositioner ber om ursäkt offentligt för sitt slarv med jämställdhetsarbetet?
- JA!!
6) Oroar sig Föreningen för att det kommer att uppstå "pajkastning" under paneldebatten?
- NEJ!
7 a) Har JA! valt att bjuda in Tiina Rosenberg som moderator för debatten med anledning av att hon är en av de mest kunniga genusvetarna vi har i landet och struntat i huruvida hon är en "neutral person" eller inte?
- JA!
7 b) Anser Föreningen JA! att det finns några neutrala personer överhuvudtaget?
- NEJ!
8) Anser Föreningen JA! att nu kan det vara dags att diskutera hur man ska uppnå jämlikhet i konstvärlden på någon annans premisser än de etablerade institutionernas?
- JA!!!
9) Har föreningen valt att bjuda in två politiker som paneldebattörer (en kulturminister och en talesperson för ett feministiskt part) – inte "trots att det är valår", utan just för att det är valår – eftersom föreningen anser att den här diskussionen bör föras på en realpolitisk nivå?
- JA!
10) Skriver Dan Jönsson i senaste numret av konsttidskriften PHjärnstorm att Föreningen JA! är ett konstverk som kommer att gå till historien?
- JA!